Ravioli z červené řepy s ricottou, limetou a růžovým pepřem

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1/2 středně velké červené řepy
35 g ricotty
Nastrouhaná kůra z necelé 1/2 limetky
1 lžička nasekané pažitky
pár kapek limetkové šťávy
sůl
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
1 lžička limetkové šťávy
12 kuliček růžového pepře
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme.

  2. Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a pažitkou, promícháme. Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.

  3. Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme. Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!