Celozrnné palačinky (DlabemeZdrave)

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

600 ml obilného mléka OvesMilk TopNatur
300 g celozrnné pšeničné mouky
2(L) - vejce
špetka soli
rakytníková marmeláda na potření

Postup přípravy receptu

  1. Metličkou si vyšleháme těsto, které necháme alespoň 1,5hod odpočinout, aby mouka mohla pracovat, jelikož celozrnné to trvá déle než klasické.

  2. Poté si naběračkou nalijeme tenkou vrstvu těsta na rozpálenou pánev a na mírném plameni opečeme z jedné strany, otočíme a opečeme z druhé. Pokud máme kvalitní nepřilnavou pánev, olej nepoužíváme. Pokud ovšem pánev až tak dobrá není, můžeme lehounce potřít slunečnicovým nebo řepkovým olejem (pokud máte možnost, údajně se používá i včelí vosk).

  3. Hotové palačinky namažeme marmeládou, zabalíme a můžeme pokapat hořkou čokoládou, posypat moučkovou fruktosou a nebo je nechat prostě jen namazané.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!