Rajská omáčka z cukety (bez mouky)

Recepty, Omáčky

Suroviny

350 g očištěné cukety
5-6 vyzrálých rajčat
1 menší mrkev
1 velká cibule
4 lžíce ovesných vloček
cca 1,5-2 hrnky masového vývaru
250-300 ml rajčatového pyré
lžíce másla
5 kuliček nového koření
2 bobkové listy
sůl
cukr
špetka mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu a mrkev nastrouháme na hrubo, rajčata a cibuli nakrájíme na kousky. Na másle necháme zesklovatět cibuli. Přidáme nové koření s bobkovým listem a mrkev. Společně orestujeme pár minut.

  2. Přidáme cuketu a po chvíli i vločky. Zalijeme větší části vývaru, osolíme a vaříme cca 20 minut do měkka. Občas promícháme a podle potřeby dolijeme vývar.

  3. Měkkou směs promixujeme a propasírujeme přes sítko. Přece jen ty vločky jsou hrubší. Do propasírované omáčky dáme pyré, dosolíme a cukr se skořicí dáme podle chuti. Společně povaříme.

  4. Já jsem nakonec ještě jednou projela mixérem, aby byla úplně hladká. Hustotu omáčky jsem nemusela nijak upravovat. Podáváme s těstovinami nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!