Hovězí maso na špeku a kořenové zelenině

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězí roštěné (špička i zadní)
4 mrkve
2 cibule
1 celer
100 g špeku
hladká mouka
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mletého nového koření
4 bobkové listy
černý pepř
sůl
silný horký vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Špek nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit v kastrolu na mírné teplotě. Přidáme nasekanou cibuli a 10-15 minut ji smažíme dozlatova. Přidáme plátky masa a opečeme je z obou stran dohněda.

  2. Přilijeme malé množství horkého vývaru, přidáme kmín, nové koření a bobkový list a necháme dusit. Kontrolujeme po 10-15 minutách a doléváme horký vývar. Podle druhu masa dusíme téměř doměkka. U zadního hovězího je nejlepší až hodinu a půl.

  3. Poté přidáme silná kolečka mrkve a ploché kousky celeru a dusíme dále, až je zelenina měkká. V ideálním případě není potřeba šťávu zahušťovat. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!