Rajčatová polévka s těstovinami
Recepty, PolévkySuroviny
- - 700 g rajčat
- - olivový olej
- - 1 cibule
- - 1 stroužek česneku
- - 1 červená paprika
- - 1/4 hrnku rajčatového protlaku nebo 1/2 hrnku konzervovaných krájených rajčat
- - litr zeleninového vývaru (může být z kostky)
- - lžička cukru
- - dle chuti sůl
- - pepř
- - bazalka (čerstvá nebo sušená)
- těstoviny (conchiglie, penne, orecchiette nebo farfalle)
Postup Rajčatová polévka s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme (cca 10 minut) na jemno nakrájenou cibuli, papriku a prolisovaný česnek. Přidáme nahrubo nakrájená oloupaná rajčata (nejlépe oloupat po ponoření do horké vody) a podusíme 5-10 minut).
Přidáme protlak nebo konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme, chvíli mícháme, poté zalijeme vývarem. Vaříme pod pokličkou 10-15 minut.
Na závěr přidáme těstoviny a dochutíme bazalkou, pár lístky můžeme dozdobit.