Rajčatová omáčka s mletým masem

Recepty, Omáčky

Suroviny

850 g mletého masa
2 mrkve
1 petržel
1 velká cibule
300 g mladé cukety
500 ml rajčatového pyré
hrst červené čočky
5 stroužků česneku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička koření na bruschettu
1 lžička adžiky
1 lžička sušeného česneku
1 lžička kurkumy
1 lžička uzené papriky
2 lžičky provensálského koření
8 cherry rajčat
200 ml vývaru
majoránka
listová petrželka
olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, petržel a cibuli očistěte. Cibuli nakrájejte najemno.

  2. Ve vyšší pánvi rozpalte asi 3 lžíce oleje a cibuli opečte dozlatova. Přidejte namleté maso a nechte ho opéct. Zeleninu včetně cukety, buď nasekejte najemno nebo rozemelte v kutru, to je pak jedna dvě. Přihoďte k masu. Přidejte koření, sůl, pepř, důkladně promíchejte, zasypte cukrem a zalijte rajčatovým pyré a vývarem, aby to hezky plavalo.

  3. Nechte vařit na mírném stupni odkryté asi deset minut. Pokud máte rádi hustou omáčku, můžete zahustit rozkvedlanou moukou ve vodě, ale já raději přileji jednu dvě naběračky vody, ve které se vařily těstoviny. Omáčku to zahustí a přitom je voda ochucená.

  4. Před koncem vaření přidejte pokrájená rajčata na poloviny nebo čtvrtiny. Ochuťte prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a majoránkou.

  5. Servírujte se špagetami a sýrem, ozdobené nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!