Pečená rajčata s krustou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

4 pěkná zralá pevná rajčata
hrst bazalky
hrst hladkolisté petrželky
2 rohlíky nebo 1/3 chlebíčkové veky 1-2 dny staré
50 g parmezánu
3 stroužky sekaného česneku
sůl, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytá rajčata nakrájíme na silnější plátky. Bílé pečivo ustrouháme (strouhanka musí být vláčná, ze suché strouhanky by to nefungovalo). Bylinky a česnek nasekáme nadrobno, sýr nastrouháme najemno. V misce smícháme strouhanku, bylinky, česnek a sýr.

  2. Plátky rajčat osolíme a opepříme, položíme na plech a navršíme na ně ochucenou strouhanku. Přimáčkneme a pečeme v troubě vyhřáté na 180-200°C asi 15 minut. Ke konci můžete použít horkovzduch, aby se strouhanka opekla dočervena. Podáváme s kouskem bílého pečiva a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!