Plněná rajčata s ančovičkou

Recepty, Předkrmy

Suroviny

3 ks větších rajčat
100 g konzervovaného tuňáka
4 ks naložených ančoviček
2 PL Hellmann´s Mayo Light (může být klasická či jiný druh dle vlastní chuti)
1 PL kaparů (bez láku)
1 PL citrónové šťávy
hrst nasekané čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu

  1. U každého rajčete odkrojíme jeho vrchní část (jakoby čepici) a pomocí lžičky vydlabáme vnitřní dužinu, kterou dáme do misky. Vrchní část rajčat ponechte na závěr na ozdobu. Odkrojíme opatrně malou část opačného konce, aby mohla stát rovně.

  2. Do kuchyňského mixéru dáme odkapaného tuňáka s kapary, odkapané naložené ančovičky, citronovou šťávu, petrželku dužinu z rajčat a vše společně promixujeme. Pokud nemáme mixer, bohatě postačí hlubší miska a ruční mixer.

  3. Do směsi poté přidáme majonézu, dle chuti ji můžete ještě přidat, zdá-li se směs příliš slaná díky ančovičkám.

  4. Tuňákovou směsí naplníme vydlabaná rajčata, přikryjeme odkrojenými čepičkami. Nechala jsem asi deset minut v lednici, aby směs pořádně prolnula a mírně ztuhla.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!