Radoušovy houbové brambory

Recepty, Houby

Suroviny

Brambory vařené ve slupce
směs lesních hub
voňavý uzený bůček
cibule
vejce
mléko
petrželka
libeček
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Bůček vyškvaříme na pánvi, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět.

  2. Poté přidáme pokrájené houby, sůl a dusíme skoro do měkka.

  3. Brambory nakrájíme na větší kostky, rozložíme do zapékací misky, přimícháme houbovou směs a nasekaně bylinky.

  4. Promícháme a dáme péci.

  5. Asi 10 min před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci s mlékem a solí.

  6. Poklademe pár hoblinkami másla, aby vejce nebyla suchá.

  7. Dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!