Quiche se špenátem a brokolicí

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
250 g špaldové mouky (Lidl – ta na koláče a sušenky)
125 g změklého másla
1 celé vejce
1/2 lžičky himálajské soli
Směs:
250 g brokolice
250 g listového špenátu
200 ml smetany na vaření
2 celá vejce
plátkový sýr

Postup přípravy receptu

  1. Z první části surovin vypracujeme těsto a dáme ho na hodinu odpočinout do lednice. Mezitím vložíme do parního hrnce brokolici (rozebranou na růžičky) se špenátem a paříme přibližně 20 minut, hezky doměkka. Smícháním smetany a vajec připravíme směs, kterou quiche nakonec zalijeme. Nezapomeneme předehřát troubu na 200°C.

  2. Odpočinuté těsto prohněteme a vyložíme s ním koláčovou formu (použila jsem silikon). Těsto propícháme vidličkou, aby z něj lépe unikala pára a dáme ho péct na 10-15 minut. Po předpečení na něj vyskládáme brokolici a špenát, zalijeme směsí smetany a vajec, vyskládáme plátky sýru a dáme péct na 200°C hezky dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!