Vepřové taštičky na zelenině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

600g vepřové kýty
sůl
pepř
hořčice
4 plátky sýra
150 g šunkového salámu
100 g pórku
250 g míchané mražené zeleniny (karotka, hrášek, kukuřice a pod.)
olej
2 dcl masového vývaru
80 g tvrdého sýra

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu si pokrájíme na 4 silnější plátky. Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a slabě z jedné strany potřeme hořčicí.

  2. Pokrájíme si předem nadrobno 1/2 pórku a šunkový salám.

  3. Na hořčici položíme plátek sýra a na ni navrstvíme směs pórku a salámu. Přehneme a kapsičky zajistíme párátky nebo jehlami. Osolíme i na povrchu.

  4. Kapsičky zprudka opečeme na rozehřátém oleji z obou stran, vyjmeme je.

  5. Do zapékací mísy navrstvíme mraženou zeleninu, na ni položíme opečené kapsičky a vše zasypeme postrouhaným sýrem.

  6. Podlijeme masovým vývarem a dáme do vyhřáté trouby zapéct.

  7. Krátce před dopečením posypeme ještě druhou částí pokrájeného pórku. Podáváme s opečenými bramborami a dle chuti lze i s tatarskou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!