Ptáček z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 kg mletého masa (mix)
2 stroužky česneku
sůl
pepř
koření na mleté maso
majoránka
sušená petrželka
2 vejce
trocha strouhanky
hladká mouka na obalení
olej na osmažení
nakrájená cibule
šunka
hořčice
3 vejce
čerstvá paprika
okurek

Postup přípravy receptu

  1. Připravím mleté maso smícháním surovin. Množství udávám cca, dávám vše od oka:-). Na alobal udělám z mletého masa placku, potřu hořčicí, dám šunku, vejce, papriku, okurku, naplním čím chci a udělám tzv. menší karbanátek, který trochu obalím v hladké mouce a dám ze všech stran zprudka osmažit na pánev, pak přenesu do pekáče.

  2. Na výpeku osmažím cibulku a podliji tím maso, přidám trochu vody a nechám v troubě péct asi hodinu.

  3. Podávali jsme s bramborovou kaší a brokolicí:-))). Maso je takové šťavnatější než klasický karbanátek:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!