Rozlítaní ptáčci

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g masa (kuřecí prsa, hovězí zadní)
4 vejce natvrdo
15 dkg slaniny
3 kyselé okurky
1 smetana
2 cibule
olej
sůl
pepř
hořčice
vývar
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli do sklovita, poté přidáme na plátky nakrájené a mírně naklepané (osolené, opepřené, potřené hořčicí) maso. Opečeme ho a zalijeme vývarem, pak dusíme dle druhu masa doměkka.

  2. Vedle na pánvi opečeme slaninu na proužky. Uvaříme vejce natvrdo, kyselé okurky nakrájíme na čtvrtiny. Když je maso měkké, vyjmeme ho, omáčku zahustíme vodou a moukou a celé rozmixujeme ponorným mixerem - cibuli nechávám, krásně omáčku zahustí.

  3. Vrátíme maso a vše provaříme, pak přidáme slaninu, vajíčka krájená nadrobno, kyselé okurky a nakonec přimícháme smetanu a ještě krátce provaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!