Pstruh plněný zeleninou a bramborové špalíčky

Recepty, Ryby

Suroviny

Pstruh:
4 pstruhy
100 g mrkve
50 g celeru
50 g kořene petrželi
50 g řapíkatého celeru
40 g másla
25 g sušených hub
1 svazek kudrnky
100 g anglické slaniny na plátky
1 snítku rozmarýnu
drcený kmín
pepř
sůl
Bramborové špalíčky:
600 g ve slupce vařených brambor
100 g měkkého tvarohu
1 vejce
200 g hrubé mouky
40 g sádla
200 ml zakysané smetany
1 svazek kopru
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nadrobno nakrájenou zeleninu a předem namočené houby orestujeme na másle společně s rozmarýnem, osolíme, opepříme a přidáme sekanou kudrnku.

  2. Směs naplníme do osolených, opepřených a pokmínovaných ryb. Ryby pokryjeme plátky slaniny, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 10-15 minut při 180°C.

  3. Brambory nastrouháme, přidáme vejce, mouku, tvaroh a jemně nasekanou cibuli, osolíme a prohněteme v hladké těsto.

  4. Z těsta tvoříme malé špalíčky nebo šišky, které vaříme v mírně osolené vodě 4-5 minut, necháme okapat a opečeme na sádle, zalijeme smetanou, krátce podusíme, přidáme sekaný kopr, případně dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!