Kakaová roláda ježeček

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
160 g moučkového cukru
4 lžíce vody
160 g hladké mouky
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
2 lžíce holandského kakaa
Krém:
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
2 lžíce hladké mouky
200 g másla
160 g moučkového cukru
2 lžíce rumu
marmeláda
hořká čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Za stálého míchání přidáváme vodu a mouku smíchanou s kypřícícm práškem a kakaem.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem na pečení a v troubě vyhřáté na 230 stupňů pečeme 8-12minut. (Musí se hlídat) Upečený plát i s papírem přeneseme na čistou vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout.

  3. Připravíme krém. Z mléka, vanilk. cukru a hladké mouky uvaříme kaši. Za občasného míchání ji necháme vychladnout. Změklé máslo vymícháme s cukrem do pěny a po lžících přidáváme kaši a rum.

  4. Plát těsta rozvineme, potřeme marmeládou, 2/3 krému a svineme.

  5. Povrch rolády potřeme zbylým krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Poté uložíme do ledničky ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!