Pstruh lososovitý na červeném víně a smetaně

Recepty, Ryby

Suroviny

Filet ze pstruha lososovitého cca 400 g
50 g másla
50 g uzené slaniny
sůl
citronová šťáva
2 lžíce 31% smetany
1 dcl červené víno
bylinky podle chuti - (rozmarýn, tymián..)

Postup přípravy receptu

  1. Pstruha osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a posypeme bylinkami.

  2. Necháme ho v chladu ležet aspoň půl hodiny.

  3. Zapékací misku vymažeme máslem a přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Na tento základ vložíme pstruha, podlijeme vínema a dáme do rozpálené trouby.

  4. Zhruba po 10 minutách podlijeme smetanou a ještě 10 minut pečme horkým vzduchem. Podáváme s opečenými bramborami, nebo jen zeleninovým salátem, popřípadě s Mozarellou s rajčaty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!