Mleté maso s cizrnou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa - mix, plec nebo hovězí
cca 250 g cizrny předvařené nebo z plechovky
1 ks cibule velke
olej nebo uzený špek
100 g gazdovské slaniny nebo anglické...
3 stroužky česneku - dle chuti
140 g rajského protlaku
1 ks červené papriky
1 lžička sladké papriky nebo pálivé, dle chuti
sůl nebo sojová omáčka
pepř mletý
koření - adžika nebo mexické, gyros...

Postup přípravy receptu

  1. Na jemně pokrájeném špeku či oleji osmažíme drobně pokrájenou cibuli. Přidáme mleté maso, které během smažení od sebe oddělíme vařečkou nebo šťouchadlem. Osmaženou cibuli okořeníme mletou sladkou paprikou, adžika kořením (nebo jiným) dle vlastní chuti a nasekaným česnekem.

  2. Vše ještě krátce osmažíme, přisypeme pokrájenou papriku, přidáme protlak, osolíme, promícháme, případně podlijeme troškou vývaru a dusíme pod poklicí do změknutí masa a papriky, za občasného podlití a promíchání.

  3. Nakonec vmícháme scezenou cizrnu ve slaném nálevu nebo předem uvařenou v osolené vodě, kterou necháme ve směsi prohřát. Cizrnovou směs s mletým masem podáváme v pita chlebu, tortille, na opečených toustech nebo topinkách, s bramborem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!