Provensálská krkovice s cuketou a žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

3 plátky krkovice bez kosti
1 vejce
1 lžíce kremžské hořčice
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
2 malé cukety (max.4cm průměr)
6 velkých žampionů
1 lžička provensálského koření
6 lístků bazalky

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme a naložíme do marinády z ušlehaného vejce, 2 lžic oleje, soli, utřeného česneku a hořčice. Necháme 2 hodiny marinovat.

  2. Poté na 1 lžíci oleje zprudka opečeme krkovici z jedné strany cca 2 minuty, otočíme a přidáme na 0,5-1 cm plátky nakrájenou cuketu a žampiony.

  3. Oheň ztlumíme, zeleninu zasypeme provensálským kořením a nasekanými bazalkovými lístky, pánev přikryjeme a dusíme 3-4 minuty, aby maso bylo propečené, ale zelenina stále křupavá. Dosolíme dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!