Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 ks křepelčích prsíček bez kosti s kůží
- 130 g mrkve
- 80 g cibule
- 220 g červené papriky
- 140 g vařených brambor
- 160 g rajčat
- provensálské bylinky
- sůl
- pepř
Postup Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Křepelčí prsa osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami. Přikryjeme fólií a necháme odležet nejlépe do druhého dne.
Do pekáčku naskládáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, na osminky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené vařené brambory bez slupky a na osminky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a podlijeme malým množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno do výšky 2-3 mm.
Zeleninu pečeme v troubě odkrytou při 180 ºC asi 20 minut, aby zelenina změkla.
Na zeleninu naskládáme křepelčí prsíčka, troubu přepneme na multifunkci (horký vzduch a gril) na 220 ºC a společně grilujeme cca 10 minut.