Provensálská křepelčí prsíčka s grilovanou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

8 ks křepelčích prsíček bez kosti s kůží
130 g mrkve
80 g cibule
220 g červené papriky
140 g vařených brambor
160 g rajčat
provensálské bylinky
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Křepelčí prsa osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami. Přikryjeme fólií a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

  2. Do pekáčku naskládáme na tenké proužky nakrájenou mrkev, na osminky nakrájenou cibuli, na proužky nakrájenou papriku, na plátky nakrájené vařené brambory bez slupky a na osminky nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a podlijeme malým množstvím vody tak, aby bylo pokryté dno do výšky 2-3 mm.

  3. Zeleninu pečeme v troubě odkrytou při 180 ºC asi 20 minut, aby zelenina změkla.

  4. Na zeleninu naskládáme křepelčí prsíčka, troubu přepneme na multifunkci (horký vzduch a gril) na 220 ºC a společně grilujeme cca 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!