Přírodní krkovička s kedlubnovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky krkovice bez kosti
koření na steak
sůl
pepř
olivový olej
větší kedlubna
50 g másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka (nebo smetany na vaření)
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme a po okrajích nařízneme.

  2. Okořeníme, potřeme olejem a necháme chvíli odležet. Poté ho zprudka opečeme z každá strany 4-5 minut.

  3. Kedlubnu nastrouháme na hrubo a dáme dusit s trochou vody. Je to za chvíli měkké.

  4. Máslo rozpustíme přidáme mouku a po chvíli zalijeme studeným mlékem.

  5. Bešamel nalijeme na podušené kedlubny a povaříme.

  6. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!