Pórkový bůček z pečícího sáčku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400-500 g vepřového bůčku, libovější plátky (lze i s kostí a kůží, dle chuti)
cca 250-300 g pórku
1 lžička oleje
2-3 lžíce sojové omáčky, dle chuti
Tandoora Masala Curry Powder nebo kari koření
1 pečící sáček
nebo:
1 lžíce zázvoru - nastrouhaného
1 lžíce česneku - nastrouhaného

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa nakrájíme na díly, které se dobře rozloží na pokrájený pórek, mírně osolíme, okořeníme Tandora kořenící směsí nebo kari kořením a naskládáme do pečícího sáčku na pórek pokrájený na kolečka a pokapaný olejem. Maso přelijeme sojovou omáčkou, sáček dle návodu pevně uzavřeme, propíchneme jehlou (já dělám jen dva až tři vpichy, aby neutíkalo příliš páry) a vložíme do předehřáté trouby na 190 stupňů.

  2. Pečeme cca 70-80 minut, dle síly plátků masa. Během pečení pórek změkne, ochutí se kořeněnou šťávou z masa a budeme ho podávat společně k příloze a masu. Pokud chceme, můžeme před podáváním sáček opatrně otevřít (pozor na páru!) a plátky masa, potřít lehce sojovou omáčkou nebo výpekem, přidat maličko vody a nechat krátce z vrchu opéct dokřupava, ale nutné to vůbec není.

  3. K pórku se kořenící směs Tandoori Masala Curry Powder velmi hodí, ale dobře se dá nahradit i kari kořením se špetkou chilli a kdo kari nemá v oblibě, může plátky masa potřít nastrouhaným česnekem a zázvorem a pak dále jako v receptu, chuť bude nakonec také vynikající a také pikantní.

  4. Podáváme s bramborovou přílohou, rýží, pečivem... a dozdobíme slabě pokrájenými kolečky pórku.

  5. Pokud chceme, můžeme bůček nahradit krkovičkou, pleckem, kuřecím stehenním řízkem, krůtím či králičím masem... postup zůstane stejný a dobu pečení přizpůsobíme druhu masa.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!