Pórkové hovězí s paprikou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí kližky nebo pupku...
1 lžíce hladké mouky
300 g pórku
300 g slovenské papriky (případně mix s barevnou paprikou)
2-3 stroužky česneku
cca 70 g rajského protlaku
sůl
pepř mletý
olej
cca 3 dl vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje maso za občasného promíchání osmažíme dozlatova.

  2. K osmaženému masu přisypeme na kolečka pokrájený pórek, na kostky pokrájenou očištěnou papriku a nasekaný česnek. Vše smažíme do povadnutí, pak přidáme protlak, ještě vše krátce smažíme.

  3. Přilijeme vývar, toho dáme jen tolik, aby se maso pod poklicí dusilo v zeleninovém sosu a během dušení dle potřeby promícháme a podléváme. Pokud se nám povede utopit mlynáře, postačí zahustit troškou jíšky nebo rozdrobenou střídkou chleba, kterou necháme ještě krátce provařit.

  4. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, noky, rýží...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!