Krůtí maso v pikantní pórkové omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtího masa
1 větší pórek
olej
1 plná lžička kari
3 stroužky česneku
chilli papričky dle chuti
1 malá plechovka rajského protlaku 70 g
necelá lžička cukru krupice
sůl
pepř mletý
100 ml smetany ke šlehání nebo zakysané

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a osmažíme na trošce oleje ze všech stran. Přisypeme pokrájený pórek a dále smažíme dosklovata. Vmícháme kari, cukr, protlak a drobně nasekaný česnek s chilli papričkou dle chuti. Ještě krátce smažíme, necháme vše společně rozvonět a poté podlijeme cca 200 ml vývaru nebo vody.

  2. Pod poklicí dusíme doměkka za častého promíchání a případného podlití. Před koncem dušení vmícháme smetanu a provaříme již bez poklice. Pokud použijeme smetanu zakysanou, vmícháme ji bez dalšího vaření. Dle chuti dosolíme a opepříme.

  3. Podáváme s rýží, těstovinami nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!