Pomazánka s restovaným pórkem, šunkou a Hermelínem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 vanička Lučiny nebo jiného smetanového sýru
(já použila z Lidlu, viz. obrázek, složení je čerstvý sýr, smetana, jogurt - vynikající:-))
cca 15 cm pórku (bílé části)
1 Hermelín nebo jiný sýr s bílou plísní
4 plátky šunky
2 polévkové lžíce smetany
kousek másla
špetka kmínu
pažitka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve na pánvi restujeme na drobné kostičky nakrájený pórek se šunkou a kmínem. Pokud restujeme pórek, je vždy dobré ho trochu osolit, pustí pak vodu a nepřipaluje se. Necháme směs vychladnout.

  2. Do misky nastrouháme nahrubo Hermelín, přidáme Lučinu nebo jiný smetanový sýr, posekanou pažitku a pórkovou směs. Povolíme smetanou a dochutíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!