Kuře kung pao podle PanNan

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecích prsou
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky sezamového oleje
1 velká lžíce rostlinného oleje – tentokrát řepkového
2 jarní cibulky
3 stroužky česneku
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sojové omáčky
5 g cukru – pomáhám si bez odměřování cukrem camping
3 lžíce pražených arašídů
1/2 lžičky sušeného zázvoru
1/4 lžičky chilli vloček – nameleme

Postup přípravy receptu

  1. Prsní řízek nakrájíme na kostky, které obalíme v kukuřičném škrobu. V pánvi wok rozehřejeme olej, do kterého přidáme sezamový olej. Kuřecí maso opečeme do zlatava. Tak asi 7 minut. Kuřecí maso vyjmeme z pánve a dáme stranou.

  2. Do pánve dáme nadrobno nakrájené jarní cibulky, bílou i zelenou část. Orestujeme a pak přidáme prolisovaný česnek a chilli vločky. Promícháme a restujeme tak 20 sekund.

  3. Mezitím si při opékání kuřecího masa připravíme omáčku. Smícháme ocet, sójovou omáčku a cukr. Omáčku vlijeme do pánve s cibulkou a vrátíme do pánve kuřecí maso. Přidáme pražené arašídy. Vše dobře promícháme a chvíli povaříme.

  4. Podáváme s rýží – rýži přelijeme masem s omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!