Pomalejší výtečná pečeně kachny a kuřete na zázvoru a citronu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1/2 kachny
3 kuřecí stehna
1/2 citronu(nebo pomeranče)
zázvor
1 cibule
3 stroužky česneku
celý kmín
sůl
teplá voda

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu i kuře si rozsekáme na menší porce, maso osolíme ze všech stran, naskládáme do pekáče, posypeme kmínem a zázvorem, mezi maso nastrkáme celou omytou cibuli se slupkou a stroužky česneku neoloupaného a oloupanou půlkou citronu s vyřezanými hořkými kousky a zastrkáme mezi maso jen čisté půlměsíčky.

  2. Podlijeme půl litrem vody, přikryjeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 130°C. Po hodině maso přelíváme vypečeným sádlem se šťávou a je-li sádla moc, něco si slijeme do hrnečku. Ještě přilijeme vodu, pokud se nám hodně vypekla, znova přikryjeme a pečeme další hodinu stále na 130°C.

  3. Pak znova přelíváme maso, kdyby se nám zdálo že se šťáva vypekla a bylo by jí málo ještě přilijeme vodu. Troubu nastavíme na 180-200°C, již nepřikrýváme a dopékáme ještě 40 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!