Kuřecí plátky Jean Baklažán

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsní řízky
1 lilek (stačí polovina)
100 g rokforu (gorgonzoly, nivy)
1 stroužek česneku
olivový olej
máslo
koření adžika
pepř
sladká sójová omáčka
sůl
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na velmi tenké plátečky (1-2 mm), osolíme a necháme stát.

  2. Maso nařízmeme tak, aby mělo pokud možno stejnou výšku, osolíme, opepříme a okořeníme adžikou.

  3. Ve vyšší pánvi rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a lžíci másla a maso asi 10 minut opékáme dozlatova.

  4. Potom ho zabalíme do alobalu a výpek zasypeme dvěma lžícemi hladké mouky.

  5. Prosmahneme a zalijeme horkým vývarem nebo vodou (v tom případě přidáme kousek bujónové kostky). Zacákneme sladkou sójovou omáčkou, připepříme, omáčku prošleháme dohladka a vrátíme do ní maso. Na nízké teplotě prováříme asi 20 minut.

  6. Mezitím osušíme lilek, potřeme ho rozetřeným česnekem a opečeme ho na olivovém oleji dozlatova.

  7. Na hotové plátky masa poklademe opečená kolečka lilku, navrch položíme plátky rokforu a vložíme do trouby asi na 10 minut, až se sýr nataví.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!