Polévka z hlávkového salátu

Recepty, Polévky

Suroviny

3 dkg másla
1 cibule
3/4 l vody
sůl,pepř
1 kostka zeleninového bujonu
1 vajíčko
asi1 lžíce granulované jíšky
1 hlávkový salát

Postup přípravy receptu

  1. Na másle necháme zesklovatět pokrájenou cibulku, pak zalijeme vodou a přidáme kostku bujonu a natrhaný hlávkový salát. Osolíme, opepříme a vše necháme asi 5 minut povařit.

  2. Pak ponorným mixerem vše rozmixujeme, přidáme trochu granul.jíšky a ještě chvíli povaříme. Dochutíme dle potřeby.

  3. Nakonec do polévky zamícháme jedno rozšlehané vejce - necháme pouze srazit. A podáváme. Lze podávat i s osmaženou houstičkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!