Polévka s koprem a žampióny

Recepty, Polévky

Suroviny

0,5 l mléka
0,1 l smetany 12%
0,3 l vody
1/4 kg žampionů na plátky
1 velká hrst nasekaného kopru
1 nadrobno nasekaná cibule
olej
pepř
sůl
1 lžíce octa

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nasekáme nadrobno a osmažíme na oleji. Přidáme žampióny a restujeme do změknutí. Pak zalijeme mlékem, mícháme. Jakmile začne vřít, přilijeme smetanu a vložíme kopr. Až začne polévka bublat, vypneme. Pak přidáme lžíci octa, zamícháme a hned podáváme.

  2. Současně můžeme zvlášť uvařit jeden velký brambor na kostičky a vložit do polévky. Také můžeme k polévce přikousnout čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!