Míšovo srdce

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek celozrnné žitné mouky
1/2 hrnku nebělené pšeničné mouky (hladké)
1/2 hrnku sladu
1 hrnek rostlinného mléka
3/4 hrnku oleje
3 vejce
3 lžíce karobu
1 bio kypřící prášek do pečiva
500 g tvarohu (kostka)
100 g bílého jogurtu
200 g rostlinné smetany ke šlehání
1/2 vanilkového lusku
50 g třtinového cukru (very dark)
50 g hořké čokolády (Vivani)
1 lžička kokosového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Troubu si dáme předehřát na 175°C. Mezitím si do mísy dáme mouku, karobový prášek a prášek do pečiva. Promícháme, přidáme vejce, slad a olej. Začneme šlehat a postupně přilévat mléko.

  2. Hotové těsto nalijeme do formy, kterou jsem si vyložila pečícím papírem, ale je možné vymazat a vysypat moukou. Pečeme zhruba 40-50 minut, v některých formách až 1 hodinu, je potřeba kontrolovat špejlí. Po upečení necháme vychladnout.

  3. Tvaroh, jogurt, smetanu a dřeň z lusku vyšleháme do hladkého krému, který dle chuti osladíme. Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme na 1 hodinu do lednice.

  4. Poté si rozpustíme čokoládu s trochou kokosového oleje a polijeme s ní dort, dáme zpět do lednice. Při krájení doporučuji horký nůž. Nejprve nakrojit čokoládu a pak zbytek, jinak čokoláda popraská.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!