Modelovací hmota I.

Recepty, Moučníky

Suroviny

15 dkg sušeného mléka Laktino plnotučné (může být i polo.)
15 dkg moučkového cukru
2 lžíce glukózového sirupu (může být nahrazenou medem, ale nemá to pak už tu pravou chut falešného marcipánu)
1-2 lžíce oleje (může být použit i 100% tuk)
2-3 lžíce vody (pomalu přidávat)
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr smícháme se sušeným mlékem, pokud ho chceme obarvit, tak přidáme barvu, kterou si vybereme.

  2. Do této směsi přidáme glukózový sirup nebo med, mandlové aroma, olej a postupně přidáváme vodu.

  3. Hmotu hnětem tak dlouho dokud není vláčná a jemná.

  4. Nakonec hmotu zabalíme do celofánu a necháme ji uležet, ale ne do lednice!!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!