Polenta na hlávkovém salátu

Recepty, Ostatní

Suroviny

Polenta:
170 g kukuričné krupice
½ l vývaru
80 g žultého sýra typu Blaťácke zlato
muškátový oříšek
pepř
50 g hrubě mletých ořechů
olej
Salát:
1salát
2 rajčata
1 cibule
5 lžic olivového oleje
1 lžíice cukru
šťáva z 2 citrónů
1 lžíce sekané bazalky
8 plátků šunky

Postup přípravy receptu

  1. Kukuričnú krupicu vsypeme do vývaru a za stáleho miešania 5 minut varíme. Odstavíme z ohňa a vmiešame strúhaný syr, oriešok a korenie. Polentu rozotrieme na studenou vodou opláchnutú dosku do tvaru obdĺžnika asi na 1-1,5 cm vysoko. Posypeme orechami jemne ich do polenty pritlačíme. Necháme úplne vychladnúť.

  2. Vychladnutú polentu rozdelíme na obdĺžniky a v horúcom oleji vyprážame dozlata z oboch strán.

  3. Medzitým si pripravíme šalát: Ľadový šalát natrháme do misy, pridáme nadrobno narezanú cibuľu, na malé kocky narezané paradajky, bazalku a premieame.

  4. Olej, citrónovú šťavu a cukor vyšľaháme a vmiešame do šalátu.

  5. Polentu na tanieri obložíme šalátom a šunkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!