Lentilkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g hořké čokolády
100 g mléčné čokolády
200 g Hery
200 g zakysané smetany
140 g krupicového cukru
4 vejce
180 g polohrubé mouky
2 malé krabičky lentilek

Postup přípravy receptu

  1. Do většího kastrolu nalijeme vodu, postavíme do něj menší kastrol, do něj nalámeme obě čokolády a přidáme Heru a začneme zahřívat.

  2. Mícháme, až se čokoláda i Hera rozpustí a spojí se, pak přimícháme zakysanou smetanu, kastrol vypneme a čokoládovou směs přendáme do misky.

  3. Do směsi vešleháme cukr, pak po jednom všechna vejce a nakonec přimícháme mouku.

  4. Menší plech (22 x 34 cm) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

  5. Nalijeme do něj těsto, uhladíme ho a napovrch naklademe lentilky.

  6. Koláč pečeme ve středně rozehřáté troubě asi 35 minut.

  7. Před podáváním necháme dobře vychladnout. Tento koláček patří k vlhčím moučníkům.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!