Chalupářská houbová pánvička

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

800 g brambor vařených ve slupce
1 lžíce oleje
120 g libovější anglické slaniny
1 větší cibule
200 g malých žampiónů
200 g hlívy
sůl
pepř
drcený kmín
čerstvého tymiánu (lístky)

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na lžíci oleje osmahneme kostičky anglické slaniny, když je pěkně opečená, vybereme ji z pánve a odložíme stranou.

  2. Na vypečeném tuku orestujeme půlkolečka cibule, po chvilce přihodíme hlívu nakrájenou na nudličky a žampióny nakrájené na čtvrtky.

  3. Houby osolíme, opepříme, okmínujeme, lehounce podlijeme vodou a asi 10 minut dusíme.

  4. Pak k houbám do pánve přidáme brambory nakrájené na plátky, vrátíme osmahnutou slaninu a okořeníme čerstvým tymiánem.

  5. Vše dobře promícháme, brambory necháme prohřát a můžeme vypnout. Podáváme s kyselými okurkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!