Pohanka s brokolicí, mrkví a pórkem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek pohanky /250 ml/
půl brokolice
2 mrkve
bílá část pórku
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
10 cm salátové okurky
sůl
pepř
worcester

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku propláchneme, dáme do uzavíratelné misky a zalijeme dvojnásobným množstvím vřelé vody. Přiklopíme, zabalíme do utěrky a uložíme pod peřinu (polštář, deku) cca na 20 minut. Pokud není všechna voda vstřebaná, necháme ještě pár minut zakryté. Pohanku není potřeba vařit, zachová si tak zdravé živiny..

  2. Brokolici rozebereme na růžičky, mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Omytou zeleninu uvaříme nejlépe nad párou na skus, přendáme do studené vody, aby zachovala barvu a necháme na sítu okapat.

  3. V hluboké pánvi na oleji zpěníme nasekaný česnek, přidáme pórek a brokolici s mrkví. Krátce restujeme, přidáme pohanku, sůl, pepř dle chuti, zakápneme worcesterem, promícháme a odstavíme. Před podáváním vmícháme drobně nakrájené kostičky salátové okurky, která dodá pokrmu svěží chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!