Pohanka s brokolicí a kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g pohanky (já měla loupaná bio-lámanka)
4 kuřecí stehenní řízky
1/2 cibule
trošku oleje (asi 1 PL)
koření kurkuma(dle nálady já dala kurkumu a aztécký poklad)
polovinu hlavy brokolice
mrkev
celer
petržel

Postup přípravy receptu

  1. Pohanku jsem nejdříve propláchla studenou vodou, pak jsem jí zalila vodou horkou - ne vařící, přiklopila pokličkou, zabalila do utěrky a strčila na půl hoďky do postele.

  2. Kuřecí řízky jsem pokrájela a dala do pánve wok, kde jsem před tím osmažila do růžova půlku cibule na lžíci oleje. Zasypala kořením a dusila do měkka. Bylo to hotové za necelých 10 minut.

  3. Brokolici se zeleninou jsem dala vařit asi tak na 5 minut do osolené vody. Já dala vařit celou brokolici a zeleninu, po 5 minutách vytáhla asi polovinu brokolice a zeleniny a zbytek nechala vařit. Asi po 10 minutách varu jsem vše rozmixovala ponorným mixerem, zavařila 2 lžíce krupičky, rozkvedlané vejce, polévkové koření a podravku. Po pár minutách varu jsem vypla a strouhla muškátový oříšek a dala lžíci petrželky a oříšek másla a dobrá polévka je na světe.

  4. Brokolici a zeleninu co jsem vytáhla jsem pokrájela na menší kousky a přidala ke kuřecímu masu, jen chvilinku jsem nechala probublat. Mezitím je už hotová pohanka, slila jsem zbytek vody, vyklopila do pánve a promíchala. Trošku jsem musela přisolit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!