Podzimní jablečné kotlety

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety bez kosti nebo s kostí, to je na každém
4 stroužky česneku
4 velká jablka
sůl
pepř
sádlo na vymazání pekáče
",

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a opepříme. Uložíme do sádlem vymazaného pekáčku. Oloupaný česnek rozmáčkneme a nasekáme nadrobno.

  2. Jablka rozčtvrtíme, vykrájíme jadřince a nahrubo nastrouháme (já jsem jablka oloupala, neměly moc hezkou slupku, ale není to nutné).

  3. Kotlety posypeme česnekem a poklademe v souvislé vrstvě jablky. V troubě rozehřáté na 180 - 200°C zapečeme dočervena.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!