Podmáslové rohlíčky se slaninou

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml podmáslí
100 ml vlažné vody
25 g rozpuštěného sádla
20 g droždí (půl kostky)
1,5 lžičky soli
0,5 lžičky cukru
vejce + stroužek prolisovaného česneku na mazání
na posyp sezam, kmín nebo mák
150-200 g krájené anglické slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Z vody, cukru a droždí uděláme kvásek. Prosátou mouku smícháme s podmáslím, solí, sádlem a kváskem. Vypracujeme hladké těsto a necháme asi hodinu kynout.

  2. Vykynuté těsto dáme na vál a rozdělíme na 5 kousku. Každý kousek rozválíme na kruh a ten nařežeme na 8 dílů. Na každý položíme kousek slaniny a stočíme od nejširší strany.

  3. Necháme na plechu ještě 20 minut kynout a pomašlíme rozšlehaným vejcem s česnekem. Posypeme semínky a pečeme asi 20 minut na 190°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!