Podle Magdaleny Dobromily - Vepřové na pivě

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5OO g vepřové plece
2 stroužky česneku
l l piva
suchý chléb bez kůrek
sůl
1/2 lžičky drceného kmínu
muškátový květ
citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Jak Magdalena obyčejné a všední vaření pokládala. Pokrájej to vepřové maso na kousky, vlož do kastrolu, osol, přidej kmín a česnek utřený se solí.

  2. Nalij tam to pivo a dej přikryté vařit. Když to napůl vařené jest, nastrouhej tam ten chlebíček tak, aby to příliš husté nebylo.

  3. Přidej květ a citronovou kůru a vař jen tak, aby to převařené nebylo. Omáčka zdá se Ti hustá příliš býti, přidej pivo, nebo dobrou polívku.

  4. Na mísu jest uvařeno nandej a k tomu podávej brambory nebo rýži dobře vařenou. Také chlebíček se k tomu jídlu ve všední den podávati může.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!