Pochoutkový a pařížský salát retro (podle ČSN z roku 1976)

Recepty, Saláty

Suroviny

Na přípravu 1 kg salátu budete potřebovat:
Pochoutkový:
(Suroviny jsou v očištěném stavu a bez nálevu)
400 g šunkového salámu
180 g sterilovaných okurek
55 g sterilovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g majonézy
20 g plnotučné hořčice
10 g cukru krupice
6 g octa
8 g worcesteru
5 g soli
0,5 g mletého pepře
Pařížský:
400 g pařížského salámu
180 g sterilovaných okurek
60 g sterilovaného hrášku
25,5 g cibule
300 g majonézy
20 g plnotučné hořčice
10 g cukru krupice
5 g octa
8 g worcesteru
10 g soli
0,5 g mletého pepře

Postup přípravy receptu

  1. U obou salátů je postup stejný. Salám a okurky nakrájejte stejnoměrně na tenké nudličky a vložte do mísy. Přisypte hrášek a najemno nakrájenou cibuli. Vmíchejte worcester, hořčici, ocet, cukr, pepř, spojte majonézou a nakonec postupně osolte. Každý salám i majonéza mohou být už od výrobce jinak slané, tak opravdu postupně, ať to se solí nepřeženete. Nechte uležet v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!