Bramborovo-uzeninové smažené placičky

Recepty, Přílohy

Suroviny

600 g uvařených brambor
200 g libovolné uzeniny -použila jsem uz. vep. krkovici
150 g hrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 vejce
2 větší hrsti nakrájené natě lahůdkové cibulky
podle chuti trochu soli
nadrcené brambůrky- kdo nemá, dá strouhanku
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Uvařené brambory (ve slupce nejlépe den předem, jinak můžeme použít i zbylé brambory z předešlého dne) prolisujeme, přidáme 1 vejce, hrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva a propracujeme těsto.

  2. Uzeninu (nevařenou, nesmaženou) nakrájíme na drobné kostky, přidáme k bramborovému těstu, přisypeme cibulkovou nať, kdo chce může trochu přisolit (záleží, jak je uzenina slaná) znovu dobře propracujeme (dělala jsem vše ve větší míse) pak přendáme na vál nebo pracovní nepomoučněnou podložku a vyválíme váleček o průměru tak 10 centimetrů.

  3. Nožem krájíme kolečka 1,5 cm široká, která hned smažíme na rozpáleném tuku nebo obalíme v rozšlehaném vejci, nadrcených brambůrkách (strouhance) a pak smažíme na tuku 4 minuty z každé strany.

  4. Podáváme se špenátem, kapustou nebo k zelí, ale hodí se jen tak se salátem nebo čerstvou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!