Plzeňský karbonát
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 80 dkg zadního hovězího
- 2 párky
- 5 lžic oleje
- 2 lžíce másla
- 2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 0,1 l plzeňského piva
- 1 lžička sladké mleté papriky
- bobkový list
- pepř
Postup Plzeňský karbonát
Postup přípravy receptu
-
Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.
Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po osmahnutí podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme pivo, bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list a šťávu dobře provaříme.
Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným párkem (nakrájeném na ježka) a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.