Plzeňský karbonát

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

80 dkg zadního hovězího
2 párky
5 lžic oleje
2 lžíce másla
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
0,1 l plzeňského piva
1 lžička sladké mleté papriky
bobkový list
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z opláchnutého válečku hovězího masa nakrájíme plátky, mírně je naklepeme paličkou, osolíme a opepříme. Na tuku zpěníme jednu cibuli, přidáme plátky masa a po obou stranách osmahneme, mírně podlijeme vodou, vložíme do trouby a dusíme doměkka za občasného podlévání.

  2. Když je maso měkké, výpek zaprášíme hladkou moukou, po osmahnutí podlijeme vodou nebo vývarem a přidáme pivo, bobkový list, promícháme a šťávu dobře provaříme. Před podáváním vyjmeme bobkový list a šťávu dobře provaříme.

  3. Při podávání maso ozdobíme na másle opečeným párkem (nakrájeném na ježka) a podušenou druhou cibulí nakrájenou na kolečka. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!