Vajíčková pomazánka se sardelkami a kapary

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g pomazánkového másla bez příchuti (choceňské)
100 g lučiny
2 lžíce majonézy
2 lžičky dijonské hořčice
100 g sardelových oček v oleji (s kapary)
3 lahůdkové cibulky (pouze bílou část)
svazek pažitky
5 natvrdo uvařených vajec
sůl (dle chuti) a pepř

Postup přípravy receptu

  1. V misce smícháme pomazánkové máslo, lučinu, hořčici a majonézu.

  2. Přidáme nadrobno pokrájené sardelky a cibulku, nasekanou pažitku a vajíčka, která nasrouháme na slzičkovém struhadle.

  3. Opepříme a sůl přidáme dle chuti.

  4. Necháme vychladit v lednici a podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!