Plněné závitky se zelím a bramborovým knedlíkem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

400-500 g vepřové pečeně vcelku
1 menší klobáska
1 nakládaný okurek
hořcice plnotučná
grilovací koření
pepř
kmín celý
červená paprika sladká
2 kostky Masoxu
3 stroužky čeneku
olej
2 větší cibule
olej
špagát nebo kovová špízová jehlice

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na dvoucentimetrové plátky.

  2. Každý z plátků ještě nakrojíme tak, aby vznikl jeden velký plát. Maso naklepeme, nasolíme, napepříme a jen z jedné strany potřeme hořčicí.

  3. Na každý takto připravený plát masa dáme podélně krájenou klobásku a okurek. Maso smotneme buď ovážeme špagátem nebo spíchneme jehlicí.

  4. 2 cibule nakrájíme na půlkolečka a dáme do olejem vylitého pekáče nebo zapékací mísy.

  5. Vložíme závitky, zasypeme paprikou a takto v troubě zlehka opečeme ze všech stran. Stačí aby se maso zatáhlo.

  6. Přidáme grilovací koření, kmín, kostky masoxu, přilijeme vodu tak, aby maso bylo do půlky ponořené a pečeme v troubě minimálně hodinu tak, aby se masíčko pěkně rozpadalo.Nezapomínáme každých 10 minut podlévat.

  7. Česnek oloupeme, protlačíme česnekovačem a utřeme se solí. Smícháme s trochou oleje a maso tím cca 10 minut před dopečením potřeme. Podáváme se zelím a bramborovým knedlíkem:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!