Dosypávané tmavé hamburgrové žemle

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

300 ml vlažné vody
200 g zakysané 16% smetany
3 lžičky soli
300 g polohrubé mouky
100 g žitné mouky
100 g celozrnné pšeničné mouky
pšeničné otruby
různé vločky
pšeničné klíčky
20 g droždí
vejce na potření
lněná semínka

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program dort. Necháme umíchat těsto, pekárnu vypneme a necháme zakrytou asi 30- 40 minut. Těsto krásně nakyne i bez toho, že by pekárna byla spuštěná.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na 8 částí a z každé vytvarujeme kulatou žemli. Skládáme je na plech vyložený pečícím papírem, dlaní je trochu zploštíme, potřeme vejcem a posypeme semínky.

  3. Pečeme na 170°C asi 25 minut na horkovzduch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!