Kynuté tyčky s mangoldovým pestem

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

110-120 ml vody
200 g hladké mouky
rovná lžička soli
5-6 g čerstvého droždí
2 lžíce oleje
mangoldové pesto

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme ve vodě, přidáme zbytek surovin a vymícháme vláčné těsto, které necháme asi 30-40 minut odpočinout.

  2. Pak prohněteme, na lehce moukou podsypaném stole rozválíme na obdélník (velmi přibližně 40x20 cm) a půlku mu pomažeme pestem.

  3. Druhou, čistou půlku plátu těsta přiklopíme na tu pomazanou, lehce přitlačíme a rádýlkem nakrájíme pásky asi 1,5-2 cm široké.

  4. Při přenášení na plech je zkroutíme a přitom i natáhneme.

  5. Než se nahřeje trouba, tyčky dokynou. Potřeme je vejcem, posypeme semínky a upečeme - 200°C/asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!