Plněné papriky s rajskou omáčkou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

8 bílých paprik
500 g mletého masa
2 rajské protlaky
1/2 sáčku rýže
2 cibule
1 stroužek česneku
sůl
pepř
1 l vývaru
2 bobkový list
6 kuliček nového koření
špetka tymiánu
špetka majoránky
olej
cukr
hladká mouka (nebo instantní jíška)

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si směs z mletého masa, uvařené rýže a jedné cibule, přidáme stroužek utřeného česneku, podle chuti osolíme a opepříme. Papriky zbavíme semínek a zevnitř lehce osolíme. Papriky naplníme masovou směsí.

  2. Druhou cibuli nakrájíme a osmahneme na troše oleje. Přidáme protlaky, vývar, koření a papriky. Dusíme půl hodiny.

  3. Poté papriky vyjmeme a dáme stranou (třeba do pekáčku). Omáčku přecedíme, aby byla krásně hladká, bez koření a cibule.

  4. Ochutíme cukrem (dle chuti, já dávám tak 4 lžíce, protlaky dělají omáčku značně kyselou, ale opatrně, abyste zase nepřesladili a necháme povařit.

  5. Poté omáčku zahustíme (moukou rozmíchanou ve vodě nebo instantní jíškou), necháme probublat a odstavíme. Podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!