Kedlubnový salát - na 4 způsoby

Recepty, Saláty

Suroviny

I. Kedlubnový salát s jablky:
300 g kedluben
3 velká jablka
1 jogurt (150 ml)
2 lžíce oleje
sůl
1 lžíce pažitky
II. Kedlubnový salát s ořechy:
300 g kedluben
200 g ananásového kompotu
hrst ořechů
1 jogurt (150 ml)
III. Kedlubnový salát s mrkví:
300 g kedlubny
200 g mrkve
citrónová šťáva
štipka cukru
sůl
křen dle chuti
IV. Kedlubnový salát s petrželovou natí:
400 g kedlubny
2 lžičky sekané petrželové nate
2 lžíce vody
šťáva z 1/2 citrónu
½ lžičky cukru
sůl
2 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnový salát s jablky: Jablká a kaleráby nastrúhame nahrubo. Jogurt premiešame s olejom, soľou a pažitkou. Vmiešame do jabĺk s kalerábom.

  2. Kedlubnový salát s ořechy: Kaleráb nastrúhame nahrubo. Pridáme na malé kocôčky narezaný ananás a nasekané orechy. Nakoniec vmiešame jogurt.

  3. Kedlubnový salát s mrkví: Kaleráb a mrkvu nahrubo nastrúhame. Ochutíme šťavou, cukrom, soľou a pridáme strúhaný chren podľa chuti.

  4. Kedlubnový salát s petrželovou natí: Kaleráby nahrubo nastrúhame a premiešame s petržlenovou vňaťou. Prešľaháme vodu s olejom, cukrom, soľou a šťavou a premiešame s kalerábom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!