Telecí pečeně s bylinkami

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Asi 1 kg telecího masa (karé nebo kotletky v celku)
máslo
olivový olej
sůl
trochu čerstvě mletého pepře
1 malý stroužek česneku
tymián
rozmarýn
listová petrželka - ideálně čerstvá, v nouzi mražená nebo sušená
1 dl bílého suchého vína

Postup přípravy receptu

  1. Maso otřeme vlhkou utěrkou, osolíme, mírně opepříme a na směsi másla a oleje opečeme ze všech stran pěkně dočervena. Přendáme do pekáčku (já jsem pekla v remosce), tuk po opékání zalijeme vínem a odvaříme přípečky.

  2. Maso lehce potřeme rozmačkaným česnekem - nesmí ho být moc, jen aby trošku maso ovoněl.

  3. Posypeme bylinkami, podlijeme směsí z opékání a pečeme nejdříve přikryté při 180 °C 1-1,5 hodiny, pak odkryjeme a při 200 °C dopečeme na barvu. Průběžně přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou, ale v remosce to nebylo potřeba.

  4. Podávala jsem horké s pečenými bramborami (můžete je přidat k masu v polovině pečení) a přírodně dušenou mrkví (mrkev, máslo, sůl).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!