Plněné brambory s kuřecím masem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 větších brambor
200 g kuřecího masa (1 větší řízek)
dijonská hořčice
olivový olej
2 naťové cibulky
4 žampiony
8 dkg Nivy
5 dkg taveného sýra
sůl
pepř
koření(jakékoliv paprikové, třeba grilovací)
1 vejce
smetana 2-3 lžíce
2 lžíce parmezánu (může být i jiný sýr, podle chuti)
3 lžíce zakysané smetany
petrželka
pažitka
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme téměř do měkka, po vychladnutí přepůlíme a vydlabeme. Maso si nakrájíme na malé kousky. Žampiony také na kousky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku a přidáme maso, chvíli opékáme, pak osolíme a okořeníme a dusíme do měkka. Přidáme žampiony, ještě chviličku dusíme a pak přidáme rozdrobenou Nivu, tavený sýr a smetanu, necháme sýry roztavit, sundáme z ohně a vmícháme vejce a nakrájenou petrželku.

  3. Brambory potřeme hořčicí, naskládáme do pekáčku vytřeného olejem, naplníme směsí, potřeme zakysanou smetanou smíchanou nastrouhaným parmezánem a posypeme uzenou paprikou nebo grilovacím kořením. Pečeme asi 20-30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!